Kan vloerverwarming milieuvriendelijk zijn?

Wat is vloerverwarming?

De meeste verwarmingsbrandstoffen kunnen vloerverwarmingssystemen aandrijven, waardoor ze voor de meeste huishoudens een haalbaar alternatief zijn.
In tegenstelling tot centrale verwarming, die radiatoren gebruikt om lucht te verwarmen die door uw huis circuleert (een proces dat bekend staat als convectie), gebruikt vloerverwarming een combinatie van door de vloer uitgestraalde warmte en convectiewarmte om een comfortabele temperatuur tussen de vloer en het plafond te handhaven.

Wat maakt vloerverwarming milieuvriendelijk?

Vloerverwarming is een moderne methode die door verschillende industriële verkopers sterk wordt gepromoot om de kosten voor het verwarmen van een woning te verlagen. Vloerverwarming is op verschillende manieren aanzienlijk milieuvriendelijker dan andere beschikbare keuzes.

1. Werkt bij een lage temperatuur
In vergelijking met standaardradiatoren werkt vloerverwarming vaak op een lagere temperatuur. Het soort vloerbedekking dat u hebt, is van grote invloed op de temperatuur die uw vloerverwarming bereikt. Terwijl vinyl, tapijt en houten vloeren slechts tot 27 graden warm kunnen worden, laten massieve tegels de vloer tot ongeveer 29 graden komen. Er wordt minder energie verbruikt dan bij standaard verwarmingstechnieken. Vloerverwarming is door deze factoren energiezuiniger.

2. Sneller een ruimte verwarmen
Een kamer kan sneller opwarmen en warm blijven dankzij de gelijkmatige verwarming. Hoewel vloerverwarming een groter oppervlak beslaat dan radiatoren, is de taak oppervlakkiger en kost het minder tijd dan wanneer radiatoren worden gebruikt om de temperatuur in een ruimte te verhogen. Er is minder energie nodig om een ruimte op de ingestelde temperatuur te houden als die eenmaal is bereikt.

3. Minder vervuilde lucht
Vergeleken met de lucht die radiatoren laten circuleren, is de lucht van vloerverwarming schoner. Radiatoren circuleren warme lucht en vocht. Vocht in de lucht kan vocht en schimmelgroei veroorzaken, wat de luchtkwaliteit in uw huis verlaagt.

4. Meerdere verwarmingsopties
Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrische verwarming en waterverwarming. Elke klasse heeft verschillende voor- en nadelen, maar beide kunnen worden gevoed met hernieuwbare energie uit verschillende bronnen. Het gebruik van hernieuwbare energie is veel beter voor het milieu dan het gebruik van fossiele brandstoffen. Bovendien kan het uw verwarmingskosten drastisch verlagen en de ecologische voetafdruk van uw huis verkleinen.

5. Warmte kan worden geregeld in een grotere ruimte.
Het wordt niet vaak erkend dat radiatoren die aan de zijkanten van kamers worden geplaatst, doeltreffend zijn om grote oppervlakken te verwarmen. De radiator houdt het grootste deel van de warmte vast. Uiteindelijk verplaatst de warmte zich naar boven en weg van het gebied dat u wilt verwarmen. Omdat vloerverwarming de warmte gelijkmatig over uw kamer verdeelt, zijn er geen koude zones.

Laatste gedachten!

Hoewel het toevoegen van vloerverwarming aan uw huis kan helpen om het groener te maken, kunnen ook andere aspecten van invloed zijn op hoe groen uw verwarmingssysteem is. Het is cruciaal om na te denken over het isolatieniveau van uw huis, de leeftijd van uw ketel en of uw huis gevoelig is voor vocht. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op hoe goed uw verwarming werkt, hoeveel warmte er uit uw huis ontsnapt en hoeveel u betaalt voor elektriciteit. Vloerverwarming is echter een uitstekende keuze voor een groen verwarmingssysteem.

Leave a Comment