DIY | Betonlook bloempot maken

Nu heb ik eerder al een artikel geschreven hoe je een betonlook bloempot kunt maken. Maar om eerlijk te zijn was ik nog niet 100% tevreden over het eindresultaat. Dit weekend heb ik de bloempotten van o.a. de Action verzameld en heb ik ze allemaal een betonlook gegeven.

Benodigdheden:

  • Hamer (optioneel)
  • Spons
  • kwast
  • Muurvuller (Action)
  • Acrylverf: zwart en okergeel
  • Krijtverf: lichtgrijs
  • Een oude doek (t-shirt)

Stap 1, De bloempot een oude verweerde look geven

Sla voorzichtig stukjes van de rand en zijkant. Mocht je net als mij de bloempotten hebben met de tekst living of home dan kun je deze ook verwijderen. Het is wel een rotklus, maar het maakt de bloempot een stuk mooier.

Stap 2, Structuur aanbrengen met muurvuller

maak de pot stofvrij en smeer de muurvuller op de bloempot. Gebruik hiervoor een spatel om de muurvuller aan te brengen en smeer het uit. Werk vooral niet te netjes. Eventueel kun je met een spons nog textuur aanbrengen door deze dippend aan te brengen. De muurvuller moet hiervoor al een beetje uitgehard zijn.

Stap 3, De basis voor een betonlook

Breng voor de basis een laag licht grijze krijtverf aan. Heb je geen krijtverf een acrylverf of muurverf kan ook. Krijtverf zorgt voor een hele matte look, ook als je hierna acrylverf aanbrengt.

Stap 4, Verf mengen

Meng met zwart, oker en de grijze krijtverf 3 verschillende grijs tinten. Een vrij donkere met veel zwart, een grijze met een beetje zwart en oker en een grijze met zwart en meer oker. Is de verf vrij dik dan moet je deze mengen met een beetje water.

Stap 5, De juiste kleur voor een betonlook

Breng een beetje verf aan op een deel van de bloempot, pak een oude doek en wrijf de verf uit. Laat sommige stukjes leeg en maak andere stukken wat donkerder door de verf te dippen, wrijf soms iets harder voor een lichter effect. Breng op beschadigde stukken en gaten donker grijs aan en wrijf er direct over met de doek zodat de grijze verf alleen in de diepere gaten blijft zitten. Herhaal het hele proces over de gehele bloempot tot je tevreden bent.

Leave a Comment