Waarom moeten bedrijven zich richten op duurzame strategieën?

Nu de perceptie wereldwijd verandert, wordt duurzaamheid een must voor bedrijven. Het is belangrijker dan ooit dat bedrijven duurzame strategieën toepassen om de kloof tussen kennis en actie te dichten. Aan de eisen van het heden voldoen zonder die van de toekomstige generaties op te offeren is duurzaamheid. Economische, ecologische en sociale pijlers ondersteunen dit.

Duurzaamheid in het bedrijfsleven – wat betekent het?

Het concept van zakendoen zonder het milieu negatief te beïnvloeden staat in de industrie bekend als duurzaamheid. Een groen bedrijf ondersteunt de gemeenschap en de economie die afhankelijk zijn van een gezonde aarde door te handelen in het belang van het lokale en mondiale milieu. Een milieubewust bedrijf denkt na over zijn impact op de maatschappij en het milieu, naast zijn financiële prestaties. Een dergelijk bedrijf is duurzaam omdat het helpt de integriteit van het gebouw waarin het werkt te behouden, waardoor een omgeving wordt gecreëerd waarin het bedrijf kan floreren.

Hoe kunt u de duurzaamheidspraktijken binnen het bedrijf verbeteren?

1. Begin met recycling op het werk
Recycling voorkomt dat afval naar de stortplaats gaat en levert jaarlijks 757.000 banen op. Begin met recycling op uw bedrijf als dat nog niet gebeurt. Als uw werkgever al recycleert, neem dan de tijd om u vertrouwd te maken met de recyclingvoorschriften in uw regio om er zeker van te zijn dat u ze correct volgt. Iedereen heeft de neiging om lui te worden op het werk en dingen weg te gooien. Zorg voor voldoende recyclingbakken op het werk, identificeer ze met de materialen die ze kunnen accepteren, en neem deel aan het composteringsprogramma van uw stad als dat bestaat.

2. Stimuleer groen woon-werkverkeer
Het dagelijkse woon-werkverkeer belast het milieu, aangezien elk individu jaarlijks $710 aan productiviteit verliest en elke dag 2,9 miljard liter benzine verbruikt tijdens het stilstaan in het verkeer. Moedig het personeel aan om waar mogelijk groen vervoer te gebruiken om de dagelijkse uitstoot, die het milieu aanzienlijk kan beïnvloeden, te verminderen. Uw team kan duurzaamheid zowel binnen als buiten het kantoor ondersteunen door te fietsen, te carpoolen of de bus te nemen als een vorm van groen woon-werkverkeer. Voor werknemers die te ver weg wonen om op een traditionele fiets te rijden, zijn er ook redelijk geprijsde scooters en elektrische fietsen beschikbaar.

3. Bied mogelijkheden voor werken op afstand
Werken op afstand is technisch gezien een andere vorm van groen woon-werkverkeer, omdat het mensen van de weg en uit de auto houdt. Ook al laten bepaalde banen het niet toe, als het werk buiten kantoor gedaan kan worden, laat werknemers er dan gebruik van maken. Werknemers op afstand verminderen de 3,6 miljard ton broeikasgassen die jaarlijks door het woon-werkverkeer worden geproduceerd, wat gelijk staat aan het kweken van een bos bomen. Mensen die op afstand werken vermijden ook de gezondheidsrisico’s van het woon-werkverkeer.

4. Ga voor digitaal
Ondanks de ontwikkeling van digitale technologie blijven veel bedrijven buitensporige hoeveelheden papier gebruiken. Gebruik technologie maximaal en vermijd papier waar mogelijk op de werkplek, inclusief computers, smartphones en andere gadgets.

5. Richt een duurzaamheidscomité op
Uw inspanningen kunnen aanzienlijk worden geholpen door een groep vrijwilligers te kiezen voor het beheer van duurzaamheidsprogramma’s op de werkplek. Het bevordert de verantwoordingsplicht omdat specifieke personen hiermee belast zijn en er rekening mee kunnen houden om anderen op te volgen en een cultuur van duurzaamheid op het werk te ondersteunen. Een commissie zal er ook voor zorgen dat de suggesties blijven komen. Geef hen de bevoegdheid om beslissingen te nemen en geef hen de verantwoordelijkheid om problemen en ideeën met andere werknemers te bespreken.

Leave a Comment