Deze week viel er een leuk pakketje door de brievenbus voor Micko & Morty! Ze zijn namelijk uitgenodigd om een product review te doen voor Sylvia van de Kattenoppas Zwanenburg. Sylvia is net als mij een groot dierenliefhebber en heeft naast 3 katten, een hond en een aquarium. Naast haar eigen dieren bied Sylvia ook een kattenoppas service aan, dit betekend dat je zelf zorgeloos op vakantie kunt gaan terwijl Sylvia voor jouw katten en evt. andere huisdieren zorgt. Lees hierover meer op de website. Naast dit alles maakt ze dus ook deze leuke kattenspeeltjes snuffelzakjes met Catnip voor de kat! Micko & Morty waren direct enthousiast over de heerlijk geurende envelop die op de mat lag.

 

Wat is een snuffelzakjes met Catnip?

Een snuffelzakje is een handgemaakt kattenspeeltje, gevuld met kattenkruid (Catnip). Ik kon bij Sylvia aangeven of ik een blauwe of roze variant wou. Natuurlijk heb ik voor de twee heren de blauwe uitgezocht. De snuffelzakjes van de Kattenoppas Zwanenburg zitten per 2 stuks verpakt in een ziplock zakje.

Eerste indruk snuffelzakjes

Het blauwe zakje is gemaakt van een prachtig blauwe velours stof met daarop de tekst Miauw. Het andere zakje is een grijs stofje, iets dunner met daarop een super leuke katten printje. Het zal voor de katten niet uitmaken hoe de zakjes eruit zien maar ikzelf word wel blij van deze vrolijke printjes. Micko is gek op speeltjes met kattenkruid. Hij probeerde de snuffelzakjes dan ook al stiekem van de tafel te vissen terwijl ik even niet oplette.

 

Review door Micko & Morty

Zoals ik al zei: Micko is gek op kattenspeeltjes met Catnip. Zodra het snuffelzakje op de grond ligt ruikt hij er een keer aan en duikt er direct op. Hij is dan ook echt niet voorzichtig met het snuffelzakje, grijpt het met de voorpoten vast, bijt erin, gooit het door de lucht en schopt er tegenaan met de achterpoten. In de tussentijd kijkt Morty de kat uit de boom. Zo raar wat die gekke broer van hem doet en dat om een simpel zakje. Het komt niet vaak voor dat Micko zich zo speels gedraagt, na een aantal minuten ravotten is hij dan ook een beetje moe en verliest zijn interesse voor het snuffelzakje.

Micko: “Een speeltje met Catnip, FANTASTISCH! Mijn dag kan niet meer stuk.”

Tijd dat Morty mag kennismaken met het snuffelzakje. Morty heeft duidelijk wat meer tijd nodig voordat hij interesse toont in het zakje. Het geurtje heeft wel zijn aandacht, maar het doet hem niet zoveel. Pas wanneer ik het zakje een keer rond wapper en in de lucht gooi doet hij toch een poging tot aanval. Hebbes! En ook Morty is verkocht.

Conclusie

Catnip zakjes van andere merken willen na 1 dag nog wel eens stuk gaan, dit zakje houd zicht echter goed. Na een aantal intense speelpartijen van de katten ziet het zakje er nog steeds netjes uit. De stof en stiksels houden zich goed en er zit gelukkig ook geen vervelende geur aan. Het is niet alleen een leuk speeltje om te zien, Micko & Morty vinden het daarnaast ook een geweldig product om mee te spelen. Lekker licht om gemakkelijk in de lucht te gooien en lekker zacht om vast te grijpen.

De snuffelzakjes zijn op dit moment alleen te koop bij dierenzaak Saskia’s Dierenpaleis in Zwanenburg en natuurlijk ook bestelbaar via Kattenoppas Zwanenburg. Een set met 2 snuffelzakjes kost € 9.95 (excl. verzendkosten €1,95 NL)

 

De snuffelzakjes in deze review zijn gratis toegestuurd door Kattenoppas Zwanenburg

17 Comments on Review | Kattenspeeltje, snuffelzakje met Catnip

  1. Wij hebben ook wel eens van die catnip snoepspeeltjes in huis gehaald maar de muizen en vogels, sommige echt veel te groot voor onze meneer speels die eigenlijk en mevrouw is, doen het toch beter.

    Nou hebben wij wel echte buitenkatten dus misschien is dat niet vergelijkbaar. Grappig artikel verder wel, misschien kun je nog iets van een cliffhanger inbouwen die genoeg trekt om terug te komen?

    Lees volgende week /maand over hoe ik mijn katten fit houd terwijl ze toch niet buiten komen… Zoiets?

    • Leuk idee ik ga er eens over nadenken. Onze katten zijn ook buitenkatten. Maar ze vinden het ook erg leuk om met verschillende kattenspeeltjes en papierpropjes te spelen. Lekker gek doen in huis.

  2. Wat een leuke foto’s heb je erbij geplaatst. Mijn kat is ook dol op catnip én op stinkies. Het is een echte buitenkat maar met slecht weer kan hij zich hier uren mee vermaken!

  3. Ik heb zelf geen kat maar vrienden van ons wel en we zeggen altijd al lachend dat ik de meter ben van hun kat! 😀 Deze speeltjes zien er echt leuk uit en ik denk wel dat Leeroy hier ook mee zou willen spelen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *