Houd je van tulpen en zoek je nog wat leuks om te doen? Ga dan eens langs bij de tulpenpluktuin nabij Beilen! Pak op een mooie zonnige dag de fiets (of auto) en pluk je eigen lenteboeket. De tulpenpluktuin heeft een prachtig assortiment, verschillende kleuren en soorten tulpen. Soorten die er dit jaar staan: Orange Casini (oranje), Pink Ribbon (roze), Candy Prince (licht lila), White Prince (wit), Flaming Flag (paars met wit), Strong Gold (geel) en Purple flag (paars).

 

Themadagen Tulpenpluktuin

Afgelopen zaterdag had de tulpenpluktuin een speciale kinderdag. Een super gezellig dag met extra bezigheden voor de kids, ze konden zich laten schminken, rijden op skelters op het nabije verharde terrein en er was een springkussen. Al liepen veel kinderen gezellig met mam en pap of opa en oma mee om zelf eigen bosje tulpen te plukken. Op een dag als deze kun je je gerust een paar uur vermaken want ook aan een hapje & drankje was gedacht.

Vorig jaar was er ook de Tulpenpracht bij Nacht, een autoroute langs verlichte bollenvelden. De route start in Assen en gaat langs Smilde, Hooghalen, Hijken en eindigt bij de Tulpenpluktuin in Beilen. Naast deze Tulpenpracht bij nacht zijn er leuke fietsroutes uit gestippeld van 15 en 26 kilometer langs de kleurrijke tulpenvelden. Ik ben zelf geen fan van het fietspad langs de Beilervaart, vandaar dat ik voor dit stukje toch liever even de auto pak. Des te leuker om de autoroute te volgen en onderweg ergens wat de drinken en/of eten. Je maakt dan een leuk tripje van Hijken naar Hooghalen, Grolloo, Schoonloo, Elp, Zwiggelte, Beilen, de Tulpenpluktuin en weer terug naar Hijken. Genoeg routes dus.

Pluk je eigen boeket

Het plukadvies is duidelijk: 1. zoek een tulp met kleur op de knop. 2. zover mogelijk onderaan de steel vastpakken. 3. rechtop uit de grond trekken. Ik plukte ook mijn eigen bos tulpen, een prachtige mix met daarin de Flaming Flag en de Purple Flag. Voor mijn idee had ik een flinke bos tulpen geplukt. De kosten €2,50, dat is toch geen geld voor zo’n mooi bos!

Tulpen: Flaming Flag & de Purple Flag

Informatie Tulpenpluktuin:

Waar?

De Tulpenpluktuin vind je even een stukje buiten Beilen op de Brunstingerveld 16 Beilen Drenthe. De Tulpenpluktuin wordt dan ook netje met de bovenstaande tulpen bordjes aangegeven. Heel fijn want mijn TomTom hield er halverwege mee op. De auto kun je overal naast je weg wel kwijt of zet hem op een stukje verhard terrein van de Tulpenpluktuin. Voor meer informatie volg de Tulpenpluktuin op facebook via: facebook.com/tulpenpluktuindrenthe Dan weet je direct wanneer het volgende tulpen evenement is.

Wanneer

In het seizoen (vanaf 8 april)  is de tulpenpluktuin zeven dagen per week geopend. De entree is gratis, je betaalt €0,25 per tulp.

9 Comments on Uitje | Tulpenpluktuin Beilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *