Micko & Morty zijn onze lieve katers die wij via het Dierenasiel Beilen hebben geadopteerd. Micko en Morty komen niet uit hetzelfde nest en ze zijn ook niet even oud. Toch zien wij ze als 2 broers. Als Morty pest zeggen we ook: “Momo laat Micko met rust”. Lees hier wat meer over deze twee lieve schatten en onze andere huisdieren.

 

Micko (aka Smie) | Kater

Micko hebben wij in 2014 uit het asiel gehaald omdat we graag een maatje erbij wouden voor Gavin, een andere kitten die we eerder in 2014 uit het asiel hadden gehaald. Gavin was een al iets oudere kitten, maar Paul en ik waren beide verliefd op zijn schattige verschijning ❤. Omdat Gavin onze eerste kat was gingen we op dat moment voor 1 kitten. Maar we kwamen al heel snel terug om een 2e kitten erbij te nemen, dit werd de vrij angstige maar o zo schattige Micko. Het was voor Gavin wel even wennen zijn huisje delen, maar ze waren al snel beste vrienden. Micko is zelfs nu nog een vrij angstige stressgevoelige kat. Hij kent ons natuurlijk goed, maar toch schrikt hij bijvoorbeeld als je van de trap af loopt of onverwachts iets doet. Vreemde mensen vindt hij doodseng, maar als hij je kent en vertrouwd is het een dikke knuffelkont. 

 

Feitje: Gavin & Micko (Michael) zijn vernoemd naar een Youtube duo van Achievement hunter

 

Morty (aka Momo) | Kater

In 2016 kwam Gavin niet meer thuis. Na enige tijd hebben we toen besloten toch weer een kitten erbij te nemen. Dit werd dondersteentje Morty, dit lieve snoetje haalt graag wat kattenkwaad uit. Zoals: Springt op tafel, weet de pedaalemmer prullenbak te openen, probeert nu ook de deuren te open (gelukkig is dit nog niet gelukt). Je vindt hem geregeld op op de gekste plekken zoals: boven op de kapstok, wasrek of tussen een stapel kussens. Maar hij is natuurlijk vooral erg lief, heel afhankelijk en komt graag bij je liggen. Zijn favoriete bezigheid (obsessie) staren naar de vissen in het aquarium.

Morty is vernoemd naar onze favoriete animatie serie: Rick and Morty

Micko & Gavin
Morty en 3 oppaskittens die wij enkele weken hebben verzorgd