De Lente is begonnen! Tijd om te genieten van het lekkere weer en de natuur. Voor mij is dit de hoofd reden om onze tuin lekker vol bloemen en groene planten te zetten. Toen we vorig jaar net in het huisje kwamen wonen stond de tuin er triest bij, dood gras, onkruid, mos en een mengelmoesje van groene 30×30 tegels.

Achtertuin aanpakken

Vorig jaar zijn we toen het binnenhuis “klaar” was direct begonnen met het omspitten van het gras. Gelukkig kon ik veel plantenstekken van mijn moeder krijgen. Ook de tegels zijn inmiddels schoongemaakt met een groeneaanslag reiniger. Het ziet er inmiddels dus al een stuk beter uit, maar is nog het ver van ideaal.

foto links is de tuin toen we hier net kwamen wonen, op de foto rechts hebben we al veel veranderd maar het is nog verre van ideaal.
foto links is de tuin toen we hier net kwamen wonen, op de foto rechts hebben we al veel veranderd maar het is nog verre van mooi.

Een klein budget vraagt om creatieve oplossingen

Dit jaar is het plan om de tuin met een klein budget verder aan te pakken. Een eigen plekje waar je lekker kunt ontspannen en even kunt ontsnappen aan het drukke leven. Een plekje om lekker te tafelen, te BBQen en een knus plekje om op warme dagen lekker van het zonnetje te genieten. Samen waren we er gelukkig snel uit, de achtertuin word een oase van rust, met veel groene planten. Onze inspiratie komt uit de natuur en van oosterse tuinen zie moodboard hieronder.

Moodboard Oosterse achtertuin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *