Vandaag heb ik voor jullie weer een leuke, duurzame review. Namelijk de sustainebowl van susty.amsterdam. Deze mooie, lichte kom is gemaakt van een kokosnoot die heel mooi is afgewerkt. Ík eet nu al een aantal ochtenden mijn yoghurt uit de sustainibowl en dit is hoe het mij bevalt.

Susty.amsterdam

Eerst wat meer informatie over Susty. De producten van susty zijn lokaal geproduceerd in Azië en gemaakt van gerecyclede kokosnoten en bamboe. Met als doel: oude en gebruikte materialen een nieuw leven te geven en zo afval te verminderen en plastic tegen te gaan. Je vind in de webshop naast de sustainebowl ook nog: bamboe eetstokjes, bamboe rietjes, een glas gemaakt van kokosnoot, zout en peper potje van kokosnoot en een tandenborstel gemaakt van bamboe. Wat ik het mooist vind aan deze producten is dat ze hun natuurlijke uiterlijk hebben behouden. Ze zijn mooi gepolijst en afgewerkt maar je ziet nog van welk materiaal ze zijn gemaakt.

Sustainibowl

Over het uiterlijk van de kom, valt weinig te zeggen. Het is, wat het is: een kom gemaakt van een kokosnoot en zo ziet hij er ook uit. De kom is niet 100% rond, maar dit geeft hem juist karakter. De buitenkant is mooi glimmend gepolijst en voelt fijn aan. Ik vind de kom dan ook ontzettend mooi vanwege zijn natuurlijke uitstraling!

Verder is de kom ontzettend licht, hij weegt bijna niks. En is daarom ook gemakkelijk mee kunnen nemen voor een picknick of dek de kom af met bijenwasdoek met ontbijtje erin voor onderweg.

De kom is gemaakt is van een natuurlijk materiaal. Je moet hem daarom met de hand afwassen en niet in je vaatwasser zetten. Geen probleem! Wij hebben namelijk geen vaatwasser. Ik heb de kom nu een paar keer gebruikt voor o.a. nootjes, yoghurt en fruit. Na het afwassen is er na een week een scheurtje ontstaan in de rand. Zo Balen!

Het scheurtje, links bovenin de rand

Dit kan komen omdat het een product is van hout. Hout kan gaan werken door vocht, droogte en temperatuur verschil. Misschien was het afwaswater te heet of is het bij ons in huis erg droog, ik durf niet te zeggen waar het door komt. Het is natuurlijk wel erg jammer want de schaaltjes zijn niet super goedkoop. Het schaaltje is nog prima gebruiken, zowel voor yoghurt als voor nootjes en dergelijke.

Tot slot

Zelf vind ik de schaaltjes wat te prijzig, ik zou ze daarom niet snel hebben gekocht. Maar er zijn meer duurzame producten verkrijgbaar bij susty! De rietjes, het zout/peper bakje en de tandenborstel hebben naar mijn mening een prima prijsje. Zo heb ik de tandenborstel al gekocht en staat het zout/peper bakje nog op mijn verlanglijstje. Hoewel ik zelf de kommetjes niet zou bestellen vanwege te prijs. Dat neemt niet weg dat ik het verder een mooi product vind en een perfect servies voor buiten.

Het product in deze review is gratis toegestuurd door susty.amsterdam

5 Comments on Review | Sustainibowl

  1. Het idee hierachter vind ik erg mooi: gebruikte materialen een tweede kans geven. Wel jammer dat de producten dus niet heel duurzaam lijken en snel kapot gaan. Want het is wel een mooie kom die ik zo zou kopen!

  2. wat mooi! Het geeft echt sfeer als je dat op tafel zet. Wel jammer van het barstje inderdaad, maar het heeft daardoor ook wel weer iets authentieks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *