Onlangs werd ik gewezen op de expositie an insect world. In deze expositie staan de insecten centraal en wordt ook het nut van insecten toegelicht. Want zonder insecten geen bestuivingen van bloemen en dan groeien er ook geen fruit en groente aan de bomen en planten. Goed om hier eens bij stil te staan. Inmiddels is de eerste expositie geweest op 1 en 2 juni, maar er zullen in de nabije toekomst nog vaker exposities volgen onder het thema an insect world, Because the world needs insects! Blijf op de hoogte door an insect world te volgen op facebook en instagram.

De kunstenaars en hun werk

De eerste expositie was in ieder gevalzeer divers. Naast pastelkrijt tekeningen waren er: insecten gemaakt van blikjes, insecten gemaakt van pillendoosjes en mini fantasie feeën gemaakt van dode insecten en zaden. Daarnaast was er ook een bloemist aanwezig en kon je op beide dagen workshops volgen én de kunstenaars ontmoeten! De workshops die je kon volgen waren: kevers knippen met Sandra Westgeest en een bloemenkrans maken met Suzet van Rooij. Leuk dat je naast een bezoekje aan de expositie ook zelf wat leuks kunt doen, voor een kleine vergoeding.

Pastelkrijt tekeningen Maaike Krijtenburg | foto: An insect world

Organisator en kunstenaar: Maaike Krijtenburg

Realistische krijttekeningen van met name van bijen, hommels en wespen. Maaike tekent deze na aan de hand van foto’s die ze zelf maakt. Leuk is dat je deze dieren nu eens van heel dichtbij kunt zien, zonder bang te zijn dat ze je steken. Al hoef je eigenlijk voor een bij en hommel helemaal niet bang te zijn! Deze steken alleen als ze zich bedreigd voelen.

Sandra Westgeest | foto: An insect world

Kunstenaar: Sandra Westgeest

Deze kevers en torren zijn dus gemaakt van afval, namelijk lege frisdrank blikjes van de straat. Dit levert een prachtige bonte verzameling van verschillende soorten kevers en torren op. Inmiddels heeft Sandra al honderden gemaakt en elke kever is uniek! Ik vind ze persoonlijk ook echt heel erg gaaf!

Kunstenaar: Cedric Laquieze

Feeën gemaakt van insecten, bloemen en zaden. Eigenlijk een soort van prepareren van insecten maar dan op een hele bijzondere manier. Elke fee is uniek, een kleurrijkeverschijning en als je goed kijkt zie je echt heel veel kleine details. Als feeën zouden bestaan is dit wel een realistische weergave.

Insecta Pharma Merel Slootheer | foto: An insect world

Kunstenaar: Merel Slootheer

Insecten gemaakt van pillendoosjes.De vorm van de pil vormt het lijfje van de insect en uit de doosjes zijn de vleugels, pootjes en antennes gelazerd. Op deze manier kijk je toch ineens heel anders aan tegen je medicijndoosjes.

Vind je deze insecten kunsten net zo interessant als ik, volg ze dan via de sociale media kanalen. Zo blijf je op de hoogte van komende expositie. En ben je onder de indruk van hun werk, veel werken zijn te koop!

website: aninsectworld.com

instagram: instagram.com/aninsectworld

facebook: facebook.com/AnInsectWorld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *