Nu heb ik eerder al een artikel geschreven hoe je een betonlook bloempot kunt maken. Maar om eerlijk te zijn was ik nog niet 100% tevreden over het eindresultaat. Dit weekend heb ik de bloempotten van o.a. de Action verzameld en heb ik ze allemaal een betonlook gegeven.

Benodigdheden:

 • Hamer (optioneel)
 • Spons
 • kwast
 • Muurvuller (Action)
 • Acrylverf: zwart en okergeel
 • Krijtverf: lichtgrijs
 • Een oude doek (t-shirt)

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf

Stap 1, De bloempot een oude verweerde look geven

Sla voorzichtig stukjes van de rand en zijkant. Mocht je net als mij de bloempotten hebben met de tekst living of home dan kun je deze ook verwijderen. Het is wel een rotklus, maar het maakt de bloempot een stuk mooier.

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_2 actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_4

Stap 2, Structuur aanbrengen met muurvuller

maak de pot stofvrij en smeer de muurvuller op de bloempot. Gebruik hiervoor een spatel om de muurvuller aan te brengen en smeer het uit. Werk vooral niet te netjes. Eventueel kun je met een spons nog textuur aanbrengen door deze dippend aan te brengen. De muurvuller moet hiervoor al een beetje uitgehard zijn.

Stap 3, De basis voor een betonlook

Breng voor de basis een laag licht grijze krijtverf aan. Heb je geen krijtverf een acrylverf of muurverf kan ook. Krijtverf zorgt voor een hele matte look, ook als je hierna acrylverf aanbrengt.

action_goedkope_bloempot_diy_doe_het_zelf_bloempot_beton_betonlook_5

Stap 4, Verf mengen

Meng met zwart, oker en de grijze krijtverf 3 verschillende grijs tinten. Een vrij donkere met veel zwart, een grijze met een beetje zwart en oker en een grijze met zwart en meer oker. Is de verf vrij dik dan moet je deze mengen met een beetje water.

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_verfmengen

Stap 5, De juiste kleur voor een betonlook

Breng een beetje verf aan op een deel van de bloempot, pak een oude doek en wrijf de verf uit. Laat sommige stukjes leeg en maak andere stukken wat donkerder door de verf te dippen, wrijf soms iets harder voor een lichter effect. Breng op beschadigde stukken en gaten donker grijs aan en wrijf er direct over met de doek zodat de grijze verf alleen in de diepere gaten blijft zitten. Herhaal het hele proces over de gehele bloempot tot je tevreden bent.

Werk vooral niet te netjes!

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_eindresultaat

28 Comments on DIY | Betonlook bloempot maken

  • Bedankt ArCo! Geen enkel probleem. Mocht je het uit gaan proberen, ik ben benieuwd naar het resultaat.
   Je kunt ook vazen, kruiken, lampenvoeten, etc een betonlook make-over geven.

  • probleem !
   ik wil een geglazuurde pot betonlook maken met tegellijm ( ik lees het maak niet uit wat je gebruikt muur vuiler/ tegellijm )
   maar het pakt niet ik heb een blauwe pot met witte stippen het dekt niet
   zou ik misschien eerst de pot grijs verven ? graag antwoord of tips .

   • Dag Janie,
    Bedankt voor je reactie. Deze DIY is gebaseerd op terracotta bloempotten zonder glazuur. Aangezien je geglazuurde potten gebruikt zul je deze misschien eerst goed moeten opschuren met grof schuurpapier zodat de muurvuller een ruw oppervlak heeft om op te hechten.

  • Wat leuk om te lezen Kathy. Benieuwd of er nog meer mensen zijn die bloempotten een betonlook hebben gegeven aan de hand van de uitleg.

 1. Bedankt voor de zeer duidelijke uitleg. Vandaag de muurvuller gehaald. Kijken of ik volgende week tijd heb om het eens uit te gaan proberen.

  • Hallo Brigitta,

   Als de bloempotten, muurvuller en de verf geschikt is voor gebruik buiten zou dit kunnen werken. Buiten in de zon en regen zal het altijd sneller verweren dan binnen. Check daarom even de omschrijving op de verpakking van de materialen (verf/muurvuller) meestal staat er op wat wel en niet werkt.

   Groetjes Janneke

  • De bloempotten zijn van 2 a 3 jaar geleden. Ze hebben nog wel een keer zulke grote gehad, die waren wit en hadden een andere tekst of patroon erop. Daar moet je dan net tegenaan lopen.

 2. Misschien een beetje een late reactie, maar ik heb pas deze week dit bericht gezien. Ik ben nu niet bepaald een creatieve geest, dus ik wilde mijn idee hier eens voorleggen. Ik had zelf het idee om de bestaande kunststof bloempotten die ik heb aan de buitenkant op te gaan schuren, dan cement te maken en vervolgens de buitenkant van die geschuurde potten te gaan voorzien van een laag cement. Lekker niet-egaal, om het een beetje een nonchalante uitstraling te geven. Vervolgens zou ik het beton in het “Grieks blauw” willen schilderen met een krijtverf of zo. Maar ik vraag me nu natuurlijk af of het cement zal blijven zitten. Heeft iemand daar enig zicht op?

  • Hallo Harrie,

   Kunststof is wat lastiger ivm de hechting. Ik zou het in dit geval proberen met iets van een tegellijm. Zoals je zegt wel de pot eerst opschuren zodat het goed hecht. Je kunt voor de stuctuur er nog zand en steentjes in drukken.

   • Bedankt voor de snelle reactie! Maar je denkt dus dat het wel moet kunnen? Ik had ook al zitten te denken om ze te “bekleden” met gips, klei of leem, maar gips lijkt me niet geschikt voor buiten en klei en leem….. Geen idee waar ik dat zou moeten halen.

   • Geen probleem. Gips, leem en beton lijken mij niet echt geschikt als hechting op kunststof. Ik denk dat een muurvuller ook wel lukt of een tegellijm pasta wat ook op kunststof kan. Even lezen wat er op de etiket staat.

  • Je moet de kunststof pot eerst bekleden met doeken beton. Je maakt eerst beton aan met speelzand en water en beton. Bv een schep beton en 2 scheppen zand. Daar doe je water bij tot je een zachte waterige beton krijgt. Daar doe je oude dunne doeken in dompelen en dat op de pot doen. Goed laten drogen en daarna kun je nog een laag dikkere beton erop doen. Wel altijd de pot goed nat maken

 3. Ik laat het weten, maar ik moet bekennen dat ik nooit erg snel ben met het starten met klussen nadat ik heb besloten dat ik het ga doen. Het kan dus nog wel even duren!

  • Hoi Teeninga Palmen,
   Wat leuk om te horen. Je bent zelf dus ook aan de slag gegaan met oude bloempotten?
   Ik ben erg benieuwd wat deze puntjes zijn, dan kan ik dit eventueel benoemen in het artikel of de DIY verbeteren. Ik hoor het graag!
   Groetjes Janneke

  • Dag Aranka, Ik heb een lichtgrijs gemengd met een beetje zwarte acrylverf en verschillende donker en lichte tinten grijs aangebracht. Dun aanbrengen en uitdrijven met een doek of spons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *