Nu heb ik eerder al een artikel geschreven hoe je een betonlook bloempot kunt maken. Maar om eerlijk te zijn was ik nog niet 100% tevreden over het eindresultaat. Dit weekend heb ik de bloempotten van o.a. de Action verzameld en heb ik ze allemaal een betonlook gegeven.

Benodigdheden:

 • Hamer (optioneel)
 • Spons
 • kwast
 • Muurvuller (Action)
 • Acrylverf: zwart en okergeel
 • Krijtverf: lichtgrijs
 • Een oude doek (t-shirt)

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf

Stap 1, De bloempot een oude verweerde look geven

Sla voorzichtig stukjes van de rand en zijkant. Mocht je net als mij de bloempotten hebben met de tekst living of home dan kun je deze ook verwijderen. Het is wel een rotklus, maar het maakt de bloempot een stuk mooier.

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_2 actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_4

Stap 2, Structuur aanbrengen met muurvuller

maak de pot stofvrij en smeer de muurvuller op de bloempot. Gebruik hiervoor een spatel om de muurvuller aan te brengen en smeer het uit. Werk vooral niet te netjes. Eventueel kun je met een spons nog textuur aanbrengen door deze dippend aan te brengen. De muurvuller moet hiervoor al een beetje uitgehard zijn.

Stap 3, De basis voor een betonlook

Breng voor de basis een laag licht grijze krijtverf aan. Heb je geen krijtverf een acrylverf of muurverf kan ook. Krijtverf zorgt voor een hele matte look, ook als je hierna acrylverf aanbrengt.

action_goedkope_bloempot_diy_doe_het_zelf_bloempot_beton_betonlook_5

Stap 4, Verf mengen

Meng met zwart, oker en de grijze krijtverf 3 verschillende grijs tinten. Een vrij donkere met veel zwart, een grijze met een beetje zwart en oker en een grijze met zwart en meer oker. Is de verf vrij dik dan moet je deze mengen met een beetje water.

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_verfmengen

Stap 5, De juiste kleur voor een betonlook

Breng een beetje verf aan op een deel van de bloempot, pak een oude doek en wrijf de verf uit. Laat sommige stukjes leeg en maak andere stukken wat donkerder door de verf te dippen, wrijf soms iets harder voor een lichter effect. Breng op beschadigde stukken en gaten donker grijs aan en wrijf er direct over met de doek zodat de grijze verf alleen in de diepere gaten blijft zitten. Herhaal het hele proces over de gehele bloempot tot je tevreden bent.

Werk vooral niet te netjes!

actionbloempot_bloempot_betonlook_beton_diy_doe_het_zelf_eindresultaat

13 comments on “DIY | Zelf een betonlook bloempot maken”

  • Bedankt ArCo! Geen enkel probleem. Mocht je het uit gaan proberen, ik ben benieuwd naar het resultaat.
   Je kunt ook vazen, kruiken, lampenvoeten, etc een betonlook make-over geven.

  • Hallo Brigitta,

   Als de bloempotten, muurvuller en de verf geschikt is voor gebruik buiten zou dit kunnen werken. Buiten in de zon en regen zal het altijd sneller verweren dan binnen. Check daarom even de omschrijving op de verpakking van de materialen (verf/muurvuller) meestal staat er op wat wel en niet werkt.

   Groetjes Janneke

  • De bloempotten zijn van 2 a 3 jaar geleden. Ze hebben nog wel een keer zulke grote gehad, die waren wit en hadden een andere tekst of patroon erop. Daar moet je dan net tegenaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *