Ik zag laatst in de vt-wonen hele leuke klembordjes staan. En zo kwam ik op het idee om van een bamboe snijplankje van de action zelf een klembord te maken. Echt super simpel om zelf te maken!

benodigdheden DIY klembord

Benodigdheden:

  • Bamboe snijplankje €3,69
    (of ander leuk plankje)
  • Klemmetjes Hema €1,50 (6st.)
  • Schroevendraaier
  • Schroefje (korter dan de dikte van de snijplank)
  • Boormachine en klein boortje (smaller dan je schroef)

 

Ik zag laatst in de vt-wonen hele leuke klembordjes staan. En zo kwam ik op het idee om van een bamboe snijplankje van de action zelf een klembord te maken. Super simpel!

doe_het_zelf_klembord_maken_DIY_meten_is_wetenAls eerste is het belangrijk om te bepalen waar de klem komt. En meten is weten. Zet een verticaal streepje in het midden en bepaal vervolgens de hoogte van de klem, zet hier een horizontaal streepje. Je hebt nu een plusje op de plek waar zo de schroef komt.

doe_het_zelf_klembord_maken_DIY_kantoorBij (hardhout) bamboe is het handig om het gat eerst voor te boren.. Ga voor een boor die smaller is dan de schroef en draai eventueel de schroef eerst een keer in de plank en draai deze daarna weer los. Dit scheelt straks een hoop gedoe met het vast schroeven van de klem.

doe_het_zelf_klembord_maken_DIYSchroef het klemmetje vast en Tadaaa… je klembord is af!doe_het_zelf_klembord_maken_DIY_botanisch_varenAls je graag tekent is het een ideaal tekenbordje voor op schoot. Maar hij is ook erg leuk als display van een leuke poster, tekening of voorwerp.

2 Comments on DIY | Klembord van bamboe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *